در حال حاضر بزرگترین بازار بورس جهان، بورس نیویورک است و با نام اختصاری NYSE شناخته میشود. این بازار امکان خرید و فروش سهام و اوراق بهادار شرکتها را فراهم میکند. میزان معاملات روزانه در بازار نیویورک حدود 170 میلیارد دلار تخمین زده میشود. این بازار از روز دوشنبه تا جمعه از ساعت ۹:۳۰ صبح (۱۸ بعدازظهر به و قت تهران) تا ۱۶ بعدازظهر (نیمهشب بهوقتتهران) فعالیت میکند.

این بازار بورس در شهر نیویورک و در شماره ۱۱ خیابان وال استریت واقع شده است و شاخص اصلی اقتصادی آن، داوجونز نام دارد. ارزش مالی شرکتهای موجود در این بازار بورس به ۱۸ تریلیون دلار میرسد. شرکتها با ورود به این بازار بورس از حیثیت و اعتبار خاصی برخوردار شده و به سرعت معروف میشوند.
تاریخچه بازار بورس نیویورک
پایه و اساس بورس نیویورک در سال 1792 توسط 24 نفر از بازرگانان و تجار مشهور شهر نیویورک پیریزی شد. این افراد طبق معاهده “باتن وود” متعهد شدند که برای سامان بخشیدن به بازار اوراق بهادار، تنها با یکدیگر خرید و فروش کنند. حتی امکان شرکت در سایر بازارهای اوراق بهادار را نداشتند.
در سال 1817 تصمیم گرفته شد تا فرایند معاملات سازمانیافتهتر و شفافتر شود؛ بنابراین این 24 نفر با تصویب یک اساسنامه، خودشان را بهعنوان هیئت امنای بازار اوراق بهادار انتخاب کردند. از این زمان فعالیت بورس نیویورک بهصورت رسمی آغاز شد.
تفاوت بازار بورس نیویورک و بازار بورس نزدک
ایالات متحده آمریکا دارای چندین بازار سرمایه متفاوت است. دو نمونه از مشهورترین آنها بازار بورس نیویورک و بازار بورس نزدک هستند. در ادامه به بررسی برخی از تفاوتهای آنها میپردازیم.
در بازار بورس نیویورک معاملات به شکل مستقیم میان خریداران و فروشندگان انجام میشود. اما در بازار نزدک، واسطهای مرکزی معامله را انجام میدهند. بدین صورت که خریدار و فروشنده قیمتهای مدنظر خود را به واسطهها اعلام میکنند. در صورت توافق، پس از کسر شدن کارمزد توسط واسطه، معامله در چند ثانیه انجام میشود.
همچنین با توجه به تعداد بیشتر شرکتهای فعال در بورس نزدک، با پیشرفت بیشتر تکنولوژی در سالهای اخیر، شاخص بازار بورس نزدک نسبت به بورس نیویورک رشد بیشتری داشته است. ارزش مالی شرکتهایی که در بازار بورس نزدک حضور دارند، حدود 10 تریلیون دلار تخمین زده میشود.

فرایند معامله بورس نیویورک
معاملات سهام در این بازار به صورت مزایده یا توسط کارگزاران یا به شکل کاملاً الکترونیکی انجام میشوند. هدف کارگزاران نیویورکی مانند کارگزاران سایر بازارهای بورس تلاش میکنند تا در بهترین قیمت ممکن معامله را برای شما انجام دهند.
در معاملات آنلاین هم سرمایهگذاران به شکلی مستقیم به سامانه معاملاتی دسترسی داشته و سفارشات معاملاتی را طبق تحلیل و نظر شخصی خودشان ثبت میکنند تا بر اساس عرضه و تقاضای بازار معاملات خود را انجام دهند. با توجه به گسترش و پیشرفت اینترنت و فضای دیجیتال، بیشتر معاملات بورس نیویورک نیز مانند اکثر بورسهای جهان به صورت الکترونیکی انجام میشود.

مزایای سرمایهگذاری در بورس نیویورک
هسته اصلی اقتصاد دنیا از سهام شرکتهای آمریکایی تشکیل شده است. حدود نیمی از شاخصهای سهام جهانی به سهام آمریکا اختصاص دارد؛ بنابراین سرمایهگذاری در چنین بازاری قطعاً سود زیادی را به همراه خواهد داشت. از مزایای سرمایهگذاری در این بازار میتوان به این موارد اشاره کرد:
- بورس نیویورک از متنوعترین بازارهای دنیاست. سهام شرکتهای بزرگ زیادی مثل بوئینگ، والت دیزنی، جی پی مورگان، علی بابا، کوکاکولا و … در این بازار معامله میشود. به جز سهام شرکتهای آمریکایی تقریباً سهام تمام شرکتهای بزرگ اروپا، آسیا و … در آن معامله میشود.
- بورس نیویورک از گذشته تا امروز روند رو به رشد قابل ملاحظهای داشته است.
- ارز مورد استفاده برای معاملات، دلار است. معامله با دلار در مقایسه با سایر ارزهای جهانی ریسک کمتری به همراه داشته و افراد معاملهگر میتوانند سرمایه خود را افزایش دهند.
- قوانین سختگیرانه و دقیق بورس نیویورک باعث شده تا این بازار به شفافترین بازار سهام جهان تبدیل شود. همچنین فقط شرکتهایی که استانداردهای سطح بالای تعیینشده را دارند میتوانند وارد بورس نیویورک شوند.
بیشتر بخوانید: بورس بین الملل
سوددهی در بورس نیویورک
میزان سود سهام شرکتهای بورس نیویورک از محل سودآوری شرکتهای سهامی به دست میآید و در یک دوره زمانی مقدار آن محاسبه و از طرف شرکتها به سهامداران پرداخت میشود. بهعنوان مثال شرکت بزرگی مثل بوئینگ چند وقت یکبار میزان این سود را محاسبه کرده و آن را اعلام میکند.
سرمایهگذاری در بورس نیویورک برای ایرانیها
امکان خرید و فروش سهام در بورس نیویورک برای افراد غیرآمریکایی وجود دارد و اغلب کشورهای جهان میتوانند بدون محدودیت به معامله در این بازار مشغول شوند. اما درباره ایرانیها کمی موضوع متفاوت است.
در حال حاضر بهخاطر تحریمهای آمریکا علیه ایران امکان ورود مستقیم به بورس نیویورک و خرید سهام شرکتهای بزرگ وجود ندارد. کارگزاریهای بینالمللی هم اجازه بازکردن حساب برای افراد ایرانی را ندارند.
اما با این وجود راههایی وجود دارد که از طریق آن میتوانید به بورس نیویورک دسترسی پیدا کرده و به معامله سهام شرکتهای بزرگ مشغول شوید.

راههای سرمایهگذاری در بازار بورس نیویورک
احتمالا خوشحال خواهید شد که راههایی برای رسیدن به این بازار و معامله در آن وجود دارد. بعضی از هموطنان ما در حال حاضر در این بازار حضور داشته و فعالیت میکنند. اما پیش از هر چیز باید اشاره کنیم که فعالیت در بورس نیویورک کاری بسیار دشوار است زیرا تحریمهای آمریکا اجازه داشتن حساب بانکی بینالمللی را به مردم ایران نمیدهد.در بینبینبدر ادامه مطلب راههایی را برای دور زدن تحریمها به شما معرفی خواهیم کرد.
استفاده از فردی واسط برای سرمایهگذاری در بورس نیویورک
این روش برای افرادی که شخصی معتمد را در کشورهای دیگر سراغ دارند میتواند مناسب باشد. این شخص باید در کشورهایی که شامل تحریم نمیشوند زندگی کند. بنابراین شما از این شخص میخواهید که به عنوان وکیل شما، خرید و فروش سهام در بورس نیویورک را انجام دهد. اما لازم به ذکر است که حتما از شخصی مورد اعتماد تقاضا کنید که این کار را برعهده بگیرد. زیرا مالک قانونی هر سهامی شخصی است که سهام به نامش ثبت شده است. درصورت بروز هرگونه اختلافی، شما بهعنوان سرمایهگذار حق قانونی در رابطه با مالکیت سهام نخواهید داشت.
استفاده از روبوفارکس برای سرمایهگذاری در بورس نیویورک
یکی از بزرگترین بروکرهای بازار جهانی، بروکر روبوفارکس است. روبوفارکس با داشتن رگولاتوریهای معتبر و شناختهشده جهانی، خدمات مالی زیادی برای خرید و فروش در بازارهایی مثل فارکس، ارز دیجیتال، نفت و … به مشتریان خود ارائه میدهد. امروزه این بروکر بهعلت دورزدن تحریمها و ارائه خدمات به ایرانیها، از محبوبیت بالایی در میان مردم ایران برخوردار است.
بروکر روبوفارکس با استفاده از پلتفرم RTRADER زمینه را برای فعالیت تمام مردم جهان در بازار بورس نیویورک فراهم کرده است تا سهام مورد نظرشان را خرید و فروش کنند. البته استفاده از این پلتفرم معایبی را هم بههمراه دارد. در صورت استفاده از RTRADER شما مالک فیزیکی سهام نخواهید بود. همچنین سود سهام شرکتها پس از اعلام، به شما تعلق نخواهد گرفت.

اپلیکیشن رابینهود
یکی دیگر از راههای فعالیت در بازار بورس نیویورک، استفاده از اپلیکیشن رابینهود است. این اپلیکیشن بهعلت دریافت نکردن حقالزحمه بابت معامله اوراق بهادار طرفداران زیادی پیدا کرده است. تنها در زمان سفارش فروش سهام، مبلغ بسیار کمی را از حساب شما کسر خواهد کرد. همچنین بازکردن حساب کاربری و خرید سهام تا سقف پنچ هزار واحد، برای شما هزینهای در بر نخواهد داشت.
این شرکت در سال 2013 در آمریکا تاسیس شده است. اپلیکیشن رابینهود به هر فردی اجازه میدهد بدون پرداخت کمیسیون معامله، در صندوقهای ارزی بازار و شرکتهای سهامی عام سرمایهگذاری کند. البته اخیرا این اپلیکیشن هم بهعلت تحریمها برای افراد داخل ایران در دسترس نیست.
سخن پایانی
یکی از بهترین راههای افزایش سرمایه در سالیان اخیر، سرمایهگذاری در انواع بازار بورس بوده است. بهخصوص اگر این سرمایهگذاری در بازارهای بورس بزرگ آمریکا مثل بورس نیویورک انجام شود. اما نباید فراموش کنیم که این سرمایهگذاری دارای ریسک است و حتی بازار بورس نیویورک از این قاعده مستثنی نیست. بهخصوص برای ایرانیهایی که تاثیر تحریمها را در زندگی خود احساس میکنند.
اگر علاقهمند به سرمایهگذاری در این بازار بزرگ هستید ابتدا تلاش کنید تا با آموزشهای مختلف، دانش خود را در این حوزه افزایش دهید. بسیاری از افراد بدون کسب دانش و تجربه کافی در این راه، هزینههای زیادی را متحمل شدهاند. حال شما میتوانید با استفاده از دانش و تجربه دیگران و پرداخت هزینه کم برای آموزش، جلوی اشتباهات احتمالی را گرفته و برای رسیدن به موفقیت تلاش کنید.ر
نظرات