تحلیل سنتیمنتال
تحلیل سنتیمنتال یکی از انواع تحلیل است که نسبت به بقیه تحلیل ها جدید تر بوده و کمتر به آن توجه شده است. کاربرد بسیار بالای این نوع تحلیل و همچنین استفاده از ابزار های پیچیده در این تحلیل در عین کارایی بسیار آسان آن باعث شده است که به ابزار پرکاربردی تبدیل شود. تحلیل سنتیمنتال در واقع بررسی احساسات بازار میباشد و همین موضوع سنجش احساسات است که کار را پیچیده میکند.
احساسات بازار
معامله گران بازار اکثرا افرادی هستند که تازه کار بوده و بر اساس احساساتشان تصمیم میگیرند و حتی افرادی که کهنه کار هستند نیز گاهی اوقات بر اساس احساساتشان در بازار تصمیم گیری میکنند و این احساسات نیز در بازار غالب میشود و ما میتوانیم با بررسی شاخص هایی این احساسات را به صورت کمی بسنجیم و بتوانیم درست تصمیم گیری کنیم و وارد احساسات بازار نشویم.
دسته بندی
احساسات بازار را در سه دسته تقسیم بندی میکنیم که عبارت است از:
- احساس ترس
- احساس طمع
- احساس خنثی
احساس ترس در بازار باعث میشود مردم از ترس از دست دادن دارایی هایشان هجوم به فروختن دارایی هایشان بکنند که کاره عقلانی نبوده و باعث افت قیمت هیجانی میشود. احساس طمع در بازار باعث میشود که معامله گران به صورت هیجانی دست به خرید دارایی ها در قیمت های بالا و بالاتر بزنند و بالا رفتن تقاضا باعث افزایش قیمت میشود که این افزایش قیمت به صورت حبابی است. احساس خنثی نیز به زمانی گفته میشود که خرید و فروش ها بدون احساس بوده و در بازار هیجانی عمل نمیشود.
برای مطالعه بیشتر: دوره های آموزشی بازار های مالی
شاخص ترس و طمع
برای اندازه گیری شاخص های تحلیل بازار نیاز به جمع آوری گسترده اطلاعات داریم که خوشبختانه این کار با استفاده از زبان برنامه نویسی و الگوریتم ها انجام میشوند و نتیجه های داده ها به صورت یک عدد کمی بیان میشود که شاخص ترس و طمع نام دارد، این شاخص یک عدد بین صفر تا صد میباشد که هرچه به صد نزدیک شویم یعنی طمع در بازار زیاد شده است و افزایش تقاضا منجر به بالا رفتن حبابی قیمت میشود. در این شاخص هرچه عدد به صفر میل کند به معنی زیاد شدن ترس در بازار و فروش های غیر منطقی میباشد.
نحوه اندازه گیری
به طور مثال تمام نوشته های مرتبط با بیت کوین توسط ربات بررسی میشوند و بر اساس الگو های از پیش تعیین شده نوشته ها را در سه دسته مثبت، منفی و خنثی قرار میدهند تا بتوانند احساسات مردم را در ماه اخیر نسبت به بیت کوین بسنجند. به جملات زیر دقت کنید:
- امروز میخواهم بیت کوین بخرم (مثبت)
- بیت کوین روند رو به رشدی داره (مثبت)
- کسی میدونه چجوری بیت کوین بخرم؟ (مثبت)
- آینده بیت کوین چجوری میشه؟ (خنثی)
- من به بیت کوین امیدی ندارم (منفی)
- فردا میخواهم همه ی بیت کوین هایم رو بفروشم (منفی)
جملات بالا میتوانند نمونه جمله هایی باشند که در نوشته های منتشر شده توسط افراد فعال در بازار کریپتو استفاده شده اند و ما با بررسی این جملات توسط ربات ها و مقایسه آنها میتوانیم به درک درستی از احساسات مردم نسبت به بیت کوین و آینده آن داشته باشیم. برای مشاهده لحظه ای شاخص ترس و طمع میتوانید از اینجا اقدام بکنید.
شاخص دامیننس
شاخص دامیننس نیز به معنای مقدار تسلط یک دارایی بر بازار است که میتواند در تحلیل احساسات بازار به کمک ما بیاید و از آن به عنوان ابزار کمکی استفاده بکنیم. این شاخص نیز یک عدد میان صفر تا صد است که مجموع تمامی شاخص های دامیننس بازار صد میشود که از این مقدار در حدود 40% آن مربوط به بیت کوین میباشد و تغییر در تسلط بیت کوین در واقع تغییر در بازار است.
نتیجه گیری
به طور کلی تحلیل احساسات بازار از آن نوع تحلیل است که نیاز به جمع آوری اطلاعات مربوط به کاربران فعال در بازار و حس آنها راجع به بازار در اجتماع های مرتبط با بازار کریپتو و جاهایی که در این حوزه ها حرف به میان می آید. حتی از روی تعداد و چگونگی سرچ های انجام شده در گوگل توسط فعالان بازار میتوان به دید خوبی نسبت به ترس و یا طمع افراد پیدا کرد و بر اساس آن و کمک گرفتن از شاخص های دامیننس و ترس و طمع احساسات بازار را بسنجیم. این نکته را فراموش نکنید که یک تحلیل گر خوب کسی است که از تمامی ابزار های تحلیلی به طور همزمان استفاده بکند.
همچنین نیز بخوانید: یادگیری کامل بازار های مالی
اگر پیشنهاد انتقاد و یا سوالی در این زمینه دارید میتوانید آن را در زیر همین پست برای ما کامنت کنید.
نظرات